Cursussen

Buiten de praktijkervaring die ik heb opgedaan bij mijn stageplaatsen heb ik ook een aantal cursussen gedaan die mij meer zicht gaven in wat ik wil bereiken.

WVHLG2

Project:            Week van het lege Gebouw: Europol Den Haag
Functie:            Student constructive engineering
Datum:              juni 2013

Leerdoelen:   Analyseren en herbestemmen van een gebouw

Resultaten: Tijdens de week van het lege gebouw 2013 werden studenten van verschillende opleidingen bij elkaar gebracht om in teams een nieuwe bestemming te vinden voor het leegstaande Europol gebouw in Den Haag. Dit was een cursus van 5 dagen. Na deze 5 dagen moest elk team presenteren voor professionals en de gemeente Den Haag wat hun plannen waren met het gebouw.

Ik kwam in een leuk en hardwerkend team, waarin ik het technische deel van de opdracht op we wilde nemen. Maar één van de begeleiders wilde ons het gebouw van een andere kant laten benaderen: gevoel.
Ons team heeft het complete gebouw vast weten te leggen in gevoel. Dat is gemeten door te ruiken, aanraken, knuffelen en zelfs proeven van het gebouw. Alle positieve energie hebben we vastgelegd met groen op een plattegrond, alle negatieve energie met rood.
Daarna zijn we gaan bedenken welke functies bij welk gevoel paste en hebben zo een herbestemmingsplan opgesteld.

Week van het lege gebouw is voor mij een erg goede ervaring geweest, vooral om het bedenken en ontwerpen eens van een niet technische kant te benaderen. Alle plannen van alle teams zijn overigens in de lade beland bij de gemeente, samen met nog 74 andere herbestemmings ideëen die in de loop der jaren gemaakt zijn voor het gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *